ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГДепутати відхилили деякі зміни в Житловому кодексі… через багатство

Депутати відхилили деякі зміни в Житловому кодексі… через багатство

власник будинку площею 1000 квадратних метрів, з урахуванням можливості проведення перепланування приміщення, зможе зареєструвати житлову площу, яка не підлягає оподаткуванню, а це - до 250 м кВ

Народні депутати врахували побажання Президента, відхиливши закон України № 8203 від 04.03.2011 року «Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площі об'єкту житлової нерухомості». За таке рішення проголосувало 233 народних депутата, передає кореспондент «У.К.».

Як підкреслив доповідач з даного питання, постійний представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко, «закон не може бути підписаний (Президентом) з наступних причин: в період розгляду Верховною Радою цього закону урядом підготовлено зміни до Податкового кодексу щодо податку на багатство. Пропонується встановити, що база оподаткування податком на багатство визначається для об'єктів житлової нерухомості за загальною площею квадратних метрів.

Запропоноване законом застосування до житлової, а не загальної площі створить ситуацію, за якої платники податків, які мають однакові по загальної площі квартири і будинки, будуть платити в бюджет різні суми, залежно від особливостей планування об'єктів нерухомості».

Так, за словами Мірошниченка, власник будинку площею 1000 квадратних метрів, з урахуванням можливості проведення перепланування приміщення, зможе зареєструвати житлову площу, яка не підлягає оподаткуванню, а це - до 250 м кВ. Таким чином, податок платити не буде.

«Такий підхід не відповідає принципу соціальної справедливості. Тому, з метою забезпечення більш справедливого підходу до оплати податку на житлову нерухомість, доцільно визначити базою оподаткування цим податком загальну площу об'єкта житлової нерухомості», - підкреслив Мірошниченко, підкресливши, що виходячи з перерахованого, Глава держави вважає за необхідне відхилити цей законопроект.

 

Катерина Селіванова

 
Коментарі (0)