ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержава інвестує у розвиток міст

Держава інвестує у розвиток міст

У 2012 році будуть профінансовані переможці конкурсу в 2011 року за широким спектром напрямків – від туризму та енергозбереження до освітлення, модернізації систем водопостачання та поводження з ТПВ

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ сьогодні, 20 березня, оприлюднило урядову постанову № 198 від 14.03.2012 р. Цим документом затверджено порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування програм - переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Як зазначається на офіційному веб-ресурсі Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, фонд щорічно фінансує проекти з впровадження інноваційних ідей у практику діяльності органів місцевого самоврядування на суму 25 млн грн. При цьому бюджет проекту має передбачати фінансування з місцевого бюджету, державного бюджету, головним розпорядником коштів якого є Фонд, та з боку організацій-партнерів. Обсяг очікуваного фінансування заходів проекту з фонду конкурсу не може перевищувати 80% загального бюджету.

Згідно з рекомендаціями Методичного посібника для учасників Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування-2012, у конкурсі можуть взяти участь всі міста України. Згідно чисельності населення учасники конкурсу поділені на 5 категорій: села і селища можуть претендувати на гранти до 100 тис. грн; міста, райони, райони у містах з населенням до 50 тис. жителів – на гранти до 200 тис. грн; з населенням до 50 до 100 тис. жителів – на гранти до 500 тис. грн; з населенням понад 100 тис. жителів – на гранти до 1 млн грн. А от міста з населенням понад 1 млн жителів, області та Автономна республіка Крим – на гранти до 1,5 млн грн. Однак, кошти фонду Конкурсу не можуть бути використані на фінансування розвитку підприємств, установ та організацій, якщо частка комунальної корпоративної власності є меншою за 60%.

У 2012 році згідно постанови Кабінету Міністрів будуть профінансовані переможці конкурсу в 2011 року за широким спектром напрямків – від туризму та енергозбереження до освітлення, модернізації систем водопостачання та поводження з твердими побутовими відходами.

Зокрема, Євпаторійська міська рада отримає 500 тис. грн на розвиток велосипедного руху як дієвий механізм формування туристичної привабливості та курортно-оздоровчої інфраструктури Криму. Таку ж суму буде надано Сєверодонецькій міській раді для проведення енергоефективної санації будівель загальноосвітніх закладів міста
 

Тульчинській районній раді на впровадження сучасної оптимальної моделі поводження з твердими побутовими відходами буде перераховано 450 тис. грн, а Нікопольській міськраді – 400 тис. грн на підвищення ефективності управління вуличним освітленням м. Нікополя шляхом впровадження інноваційних технологій. Іршавська міськрада отримає 200 тис. грн на роботи з діагностики, обліку та ліквідації непродуктивних втрат в мережі водопостачання.
 

Сергій Купін

 
Коментарі (0)