ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаДержава заощаджує на субсидіях ЖКП

Держава заощаджує на субсидіях ЖКП

Загальна сума виплат субсидій, наданих українським сім’ям в якості відшкодування витрат на ЖКП, з кожним роком помітно зменшується.

За перше півріччя 2013 року загальна сума субсидій, призначених сім’ям для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, скоротилась майже на 22% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у пресс-службі Державної служби статистики.

Так загальна сума субсидій за вказаний період становила 57,7 млн грн, що на 15,8 млн.грн. менше відповідного показника 2012 року.

За інформацією відомства, у січні–червні 2013 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось майже 590 тис. сімей, що на 1% більше ніж у січні–червні 2012 року.

Так, найбільші розміри субсидій у червні цього року  надано у Києві -  майже 155 грн, та Полтавській області 134 грн, найнижчі - у Херсонській, Житомирській та Чернівецькій областях (16,2-30,9 грн).

Як повідомлялося, загальна сума субсидій, призначених для компенсації витрат сімей на оплату житлово-комунальних послуг, у 2012 році склала  понад 290 млн грн, що на на 8%, менше показника за 2011 рік.

Як повідомляла «Україна Комунальна», у галузі ЖКГ найбільш поширеним інструментом забезпечення доступності комунальних послуг є надання адресної соціальної допомоги. Інший інструмент соціального захисту – надання житлових субсидій.

 
Коментарі (0)