ГоловнаКоментаріЖитлоДержавних реєстраторів уніфікують

Державних реєстраторів уніфікують

Цьогоріч планується уніфікація всіх державних реєстраторів. Таке нововведення надасть можливість одному реєстратору надавати послуги з усіх напрямів на певній території.

Державна реєстраційна служба цьогоріч має намір прибрати розподіл «спеціалізацій» державних реєстраторів. Про це заявив голова Укрдержреєстру Дмитро Ворона, - повідомляє «Укрінформ».

«У цьому році буде запроваджена уніфікація всіх державних реєстраторів. Тобто, ми приберемо розподіл між державними реєстраторами нерухомості, бізнесу, актів громадянського стану тощо, і зробимо уніфіковану професію - державний реєстратор. Ці люди зможуть надавати послуги по всіх напрямах на певній території. Уже відповідні проекти нормативних актів нами підготовлені. І я думаю, що ми за два-три місяці маємо це питання завершити», - сказав він.

За словами пана Ворони, уніфікація дозолить вирівняти завантаженості різних служб.

Читайте також: Реєстрація нерухомості: що, де, та як?

«У нас як відбувається: РАЦС десь там знаходиться, БТІ - в іншому місці, реєстрація нерухомості - в третьому місці, реєстрація бізнесу - в п'ятому. І кожен реєстратор - хтось недозавантажений, а хтось перезавантажений. Ми все це приберемо і зробимо єдині стандарти для всіх державних реєстраторів», - наголосив голова Укрдержреєстру.

Дмитро Ворона поінформував, що до структури відомства входять 27 обласних та 581 регіональний підрозділ. Загалом у Державній реєстраційній службі працюють 10 тис. службовців.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні у 2013 році зареєстрували 4,8 млн актів реєстрацій речових прав на об'єкти нерухомості,. Це вдвічі більше ніж у попередньому році.

«У 2013 році ми здійснили 4,8 млн актів у сфері реєстрації нерухомості - у два рази більше, ніж обсяг реєстраційних дій у 2012 році. Загалом минулоріч ми надали 9,3 млн послуг нашим громадянам», - зазначає пан Ворона.

 
Коментарі (0)