ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУкраїнці вдвічі частіше реєструють нерухомість

Українці вдвічі частіше реєструють нерухомість

В Україні вдвічі збільшилась кількість актів реєстрації нерухомості. Про це свідчать порівняльні характеристики відповідних документів за минулі роки.

В Україні у 2013 році зареєстрували 4,8 млн актів реєстрацій речових прав на об'єкти нерухомості,. Це вдвічі більше ніж у попередньому році. Про це заявив голова Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона, - повідомляє «Укрінформ».

«У 2013 році ми здійснили 4,8 млн актів у сфері реєстрації нерухомості - у два рази більше, ніж обсяг реєстраційних дій у 2012 році. Загалом минулоріч ми надали 9,3 млн послуг нашим громадянам», - поінформував пан Ворона.

За його словами, таких показників вдалося досягнути, зокрема, завдяки наданню нотаріусам права реєструвати нерухомість (40% реєстраційних дій).

Дмитро Ворона зауважив, що завдяки різним нововведенням термін реєстрації нерухомості скоротився з 60 днів до 4 годин.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 14 жовтня 2013 року нотаріуси та державні виконавці отримали доступ до Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек та Державного реєстру обтяжень нерухомого майна. 

 
Коментарі (0)