ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДержавно-приватне партнерство розвиває ЖКГ Житомира

Державно-приватне партнерство розвиває ЖКГ Житомира

У Житомирі активно підтримується позиція державно-приватного партнерства у сфері водопостачання і енергоефективності з боку населення та бізнесу.

У Житомирі активно підтримується позиція державно-приватного партнерства у сфері водопостачання і енергоефективності з боку населення та бізнесу.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Житомирської міськради.

Нещодавно мешканці будинків по вул. Северина-Наливайка та Західній запропонували на умовах співфінансування із власних коштів, коштів приватного підприємця та підтримки із міського бюджету провести водомережі, яких не було на цих вулицях з початку їх заснування. Таким чином, і мешканці, і бізнес, і міська влада готові спільно реалізувати подібні заходи саме на умовах державно-приватного партнерства.

Міський голова Володимир Дебой акцентує увагу на необхідності запровадження спільних проектів місцевої влади із державною владою та міжнародними фінансовими корпораціями, адже Житомир має змогу реалізувати і більш масштабні проекти у сфері водозабезпечення та енергоефективності, які стосуються всього міста. Це, зокрема, і модернізація тепломереж та вжиття інших заходів з енергоефективності, на що ЄБРР готовий надати кредит у 10 млн євро та Фонд Е5Р безповоротний грант у 5 млн євро.

Також Шведська водна асоціація запропонувала проект очищення води та модернізацію мереж, насосних станцій із використанням шведського досвіду на умовах державно-приватного партнерства. Розглядається можливість співпраці зі Світовим банком.

 
Коментарі (0)