ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДержфінінспекція скасувала «захмарні» тарифи

Держфінінспекція скасувала «захмарні» тарифи

Держфінінспекція скасувала рішення Первомайської міськради в Миколаївській області щодо підвищення для населення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення.

Завдяки фахівцям Держфінінспекції Первомайська міська рада в Миколаївській області скасувала рішення щодо підвищення для населення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення.

Про це  «У.К.» поінформували в прес-службі Держфінінспекції.

Як з’ясували миколаївські ревізори, до складу тарифу на водопостачання та водовідведення КП «Первомайський міський водоканал» включило завищені майже у два з половиною рази (порівняно з фактичними) витрати на касове обслуговування, а також було занижено у розрахунку тарифу плановий обсяг поданої питної води. Через це тариф на водопостачання збільшився на 0,10 грн, на водовідведення на 0,18 грн. За результатами ревізії Первомайська міська рада скасувала рішення щодо підвищення для населення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення.
 
Подібні порушення порядку формування тарифів інспектори виявили і під час перевірки обґрунтованості затверджених Первомайською селищною радою Миколаївської області тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для ТОВ «Єдині комунальні системи». За результатами вжитих Держфінінспекцією заходів селищна рада скасувала рішення щодо підвищення тарифів.
 
Як повідомлялося, на виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо контролю дотримання законності органами місцевого самоуправління при прийнятті рішень стосовно підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги від початку 2012 року Держфінінспекція України проводить відповідну роботу.
 
Катерина Ляшевська
 
Коментарі (0)