ГоловнаНовини ЖКГПодіїДержпродспожівслужба повторно перевірє столичні школи через численні порушення

Держпродспожівслужба повторно перевірє столичні школи через численні порушення

Держпродспоживслужба планує провести повторні перевірки в окремих столичних школах через численні порушення
На цьому тижні Держпродспоживслужба планує провести повторні перевірки в окремих столичних школах через численні порушення.
 
Про це повідомив голова ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан під час брифінгу.
 
"Лише за останній місяць ми перевірили більше 50 таких суб’єктів, що надають неякісні послуги з харчування у школах, і було виявлено, що деякі суб’єкти – а саме це товариство "Понтем" – порушують безліч правил та норм, які надають послуги… На сьогоднішній день у місті Києві виникла загроза припинення харчування у тих закладах, де працюють недобросовісні бізнесмени. На цьому тижні нами як Держпродспоживслужбою будуть проведені повторні перевірки, і буде винесене рішення про припинення надання послуги з харчування в даних закладах", - зазначив чиновник.
 
За його словами, надавачі послуг із дитячого харчування порушують технологічний режим, умови зберігання продуктів – у тому числі сирого м'яса, порушують правила миття сирих овочів, не нумерують інвентар, не слідкують за проходженням медичних оглядів працівниками харчоблоків, занижують вихід страв за калорійністю і вагою. 
 
За наслідками попередніх перевірок Держпродспоживслужба вже припинила діяльність 38 суб'єктів господарювання.
 

Нагадаємо, у листопаді спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Києві здійснили позапланову перевірку однієї зі столичних шкіл. За результатами проведених лабораторією випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи лабораторних досліджень проб харчових продуктів із 5 відібраних проб харчових продуктів, 1 проба "салат з вареного буряка" не відповідає показникам якості та безпечності харчових продуктів, а саме виділено стафілокок. 

 
Коментарі (0)