ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВДержстат назвав кількість утворених Україною відходів

Держстат назвав кількість утворених Україною відходів

За минулий рік в Україні утворилося більше трьохсот мільйонів тонн відходів. Переважна більшість – від економічної діяльності підприємств та організацій.
відходи, сміття

Протягом 2014 року в Україні утворилося 343,5 млн т відходів. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Державної служби статистики.

«У тому числі від економічної діяльності підприємств та організацій – 337,4 млн т, у домогосподарствах – 6,1 млн т», – уточнили в прес-службі.
 
Із загального обсягу утворених відходів 342,9 млн т становили відходи ІV класу небезпеки, 641,5 тис.т – ІІІ класу небезпеки, 24,2 тис.т – ІІ класу небезпеки, 2,1 тис.т – І класу небезпеки.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», попри численні розмови, Україна не лише не наблизилася у 2014 році до європейської практики поводження з побутовими відходами, але й втратила попередні позиції. Так, скоротилася кількість підприємств, які надають відповідні послуги.
 
Варто зауважити, впродовж минулого року завдяки впровадженню в 496 населених пунктах роздільного збирання побутових відходів, роботі 21 сміттєсортувальних ліній, 1 сміттєспалювального заводу і 3 сміттєспалювальних установок було перероблено та утилізовано близько 4,2% побутових відходів (на 0,5% більше ніж у 2013-му).
 
Коментарі (0)