ГоловнаВибір редакціїЖитлоДесяткам сімей Івано-Франківщини відшкодовують житлові кредити

Десяткам сімей Івано-Франківщини відшкодовують житлові кредити

В Івано-Франківській області цього року 80 сімей отримують відшкодування від держави по житлових кредитах. Компенсації здійснюють в рамках програми здешевлення вартості іпотеки, однак, лише по договорах укладених в попередні роки.
В Івано-Франківській області у цьому році 80 родин отримують компенсації по відсотках за за кредитними договорами, укладеними раніше, в рамках програми здешевлення вартості іпотеки. Про це повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.
 
Зазначається, що сім’ї убезпечені від валютних коливань.
 
«Нові договори з надання здешевлених іпотечних кредитів з минулого року не укладаються, оскільки фінансування державних житлових програм було скорочено. Водночас , сім’ї, які свого часу скористались програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів, мають змогу спокійно погашати взяті на себе кредитні зобов'язання. Вони убезпечені від валютних коливань, бо отримували кредити в національній валюті. Крім того, кредити надавались під 16% річних, з яких громадяни сьогодні реально сплачують лише 3%, оскільки решту 13% регулярно сплачує держава», - йдеться в повідомленні.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонуватиме збільшити асигнування на програми доступного житла у Держбюджеті на наступний рік.
 
Анастасія Войтко
 
Коментарі (0)