ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДесятки населених пунктів на Донеччині без води

Десятки населених пунктів на Донеччині без води

Мешканці понад десятка населених пунктів Донеччини залишилися без водопостачання на невизначений термін. Проблеми з подачею води виникли через пошкодження водогону на першому підйомі каналу «Сіверський Донець–Донбас».

Мешканці 14 сіл Волноваського району та частково м. Волноваха, що на Донеччині, перебувають без центрального водопостачання. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ДСНС.

Зауважимо, відключення сталося внаслідок пошкодження водогону (діаметром 1000 мм) на першому підйомі каналу «Сіверський Донець–Донбас».

«Забезпечення водою населення здійснюється з колодязів та підвозом води комунальними підприємствами. Відновлювальні роботи КП «Компанія «Вода Донбасу» розпочне після завершення активних бойових дій у районі пошкодження водогону» - наголошується у повідомленні.

Окрім того, на резервне водопостачання через зупинку насосної станції 1-го і 2-го підйомів каналу сьогодні переходить Горлівка.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на 12 червня на Донеччині залишалося проблематичним водопостачання 5 населених пунктів. Мова про Авдіївку (припинена подача технічної води на виробничі підприємства), Костянтинівку та Костянтинівський район (подача води проводиться локально за графіком, в мікрорайонах, де водопостачання відсутнє, мобільні бригади підвозять технічну воду в бочках), Макіївку (подача води скорочена до 8 годин на добу), Слов'янськ (водопостачання в місті відсутнє) і Харцизьк (подача здійснюється 4 години на добу).

Нагадаємо, у зв'язку з бойовими діями в селищі Семенівка в районі Слов'янська сталася зупинка насосної станції 1-го і 2-го підйомів каналу «Сіверський Донець - Донбас».

 
Коментарі (0)