ГоловнаКоментаріЖитлоДевальвація гривні підвищить інтерес до нерухомості

Девальвація гривні підвищить інтерес до нерухомості

У період девальвації гривні та нестабільної економічної ситуації експерти радять вкладати гроші у нове будівництво. Такі капіталовкладення у майбутньому не лише збережуть кошти, але й дадуть можливість підзаробити.

Девальвація гривні та нестабільна економічна ситуація в Україні можуть підвищити інтерес до нерухомості як до інструменту збереження заощаджень. Таку думку висловив керуючий директор компанії Dragon Capital Partners Володимир Тимочко, - повідомляє «УНІАН».

«Коли національна валюта девальвує і при цьому вводяться ті чи інші обмеження на купівлю валюти фізособами, увагу останніх переключається на нерухомість як один із способів не втратити свої заощадження в гривні», - підкреслив експерт.

За його словами, ринок інвестиційних інструментів в Україні не розвинений, тому приватний інвестор зазвичай вибирає з двох доступних варіантів - банківський депозит або придбання нерухомості.

«А оскільки в умовах економічної нестабільності, високих курсових коливань банки і валюта викликають менше довіри, купівля нерухомості для багатьох стає безальтернативною», - зазначив керуючий директор DCP.

«Якщо ж мета не тільки збереження багатства, але і заробіток «незважаючи на кризу», тоді, безумовно, має сенс вкладати в нове будівництво, вибираючи при цьому знакові проекти з високим рівнем якості та гарним місцем розташування. Вартість такої нерухомості по мірі реалізації проекту зростатиме», - додав пан Тимочко.

Читайте також: Житло в новобудовах стає більш привабливим

При цьому він нагадав, що в період економічної нестабільності посилюються і ризики забудовників, тому при виборі об'єкта інвестування потрібно звертати увагу на фінансово стійкі компанії, які володіють достатнім рівнем власних коштів.

Нагадаємо, раніше експерт консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький прогнозував, що якщо курс гривні зросте до 8,7 грн/дол. і вище, то вартість нерухомості в гривні збільшиться пропорційно зростанню курсу протягом декількох місяців. За його словами, те ж стосується і оренди квартир - після стабілізації курсу орендодавці підвищать ціни в гривні згідно з курсовими коливаннями.

 
Коментарі (0)