ГоловнаНовини ЖКГЖитлоІнвестування в житло стає альтернативою депозиту

Інвестування в житло стає альтернативою депозиту

Близько 20% українців надають перевагу купівлі житла з метою збереження та примноження коштів. За словами експертів, це ефективна альтернатива депозиту.

У середньому 20% українців, які купують нерухомість, вкладають кошти в житло з метою їх збереження та примноження. Про це заявив керівник департаменту стратегічного консалтингу Української торгової гільдії Віктор Оборський, - повідомляє УНН.

Віктор Оборський пояснив, що в сьогоднішній економічній ситуації інвестування в житло є ефективною альтернативою депозиту, адже інших інструментів для цього у нас практично немає.

«В інших країнах існує фондовий ринок, де можна купувати цінні папери, на розвинених ринках такий інструмент є надзвичайно значущим. У нас же цього немає - тут або дорогоцінні метали, валюта, нерухомість і ті ж депозити. Але виходячи зі стану нашої банківської системи та політики банків щодо повернення вкладів - тут дуже високий ризик навіть, незважаючи на начебто вигідні відсоткові ставки. Нерухомість в свою чергу дозволяє отримати відчутний і достатньо ліквідний актив майже відразу, і надалі він може бути або перепроданий і принести кошти, або здаватися в оренду та приносити 10 відсотків річних», - пояснив пан Оборський.

Він також зазначив, що сьогодні досить багато потенційних покупців житла інвестують в нерухомість саме з метою збереження та примноження коштів.

«Все залежить від об'єкта, вартості, класу, в середньому це від 15 до 25%. Якщо дивитися статистику дворічної давнини, то це було до 10%. Тобто 15-25% квартир в житловому комплексі купують саме для того, щоб зберегти кошти. У нас ментально населення хоче мати відчутні активи, і сьогодні саме нерухомість є важливою альтернативою для інвестування», - підкреслив Віктор Оборський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ринок вторинного житла в Україні «обвалися» на 70% через безготівкових розрахунків. На думку експертів, економічні та політичні впливи мають місце, однак не є ключовим фактором у цій ситуації.

 
Коментарі (0)