ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїДіяльність запорізьких комунальників призвела до фінансових втрат

Діяльність запорізьких комунальників призвела до фінансових втрат

Нацкомісія вимагає звільнити керівників одного з комунальних підприємств Запоріжжя. Такий крок, необхідний у зв’язку з виявленими порушеннями на підприємстві, які призвели до фінансових втрат.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг вимагає змінити керівництво ВАТ «Запоріжжяобленерго». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі НКРЕКП.

Як йдеться у повідомленні, це необхідно з метою захисту інтересів держави та дотримання законодавства у сфері енергетики.

У Нацкомісії стверджують, починаючи з 2014 року ситуація на «Запоріжжяобленерго» планомірно погіршувалася, а особливо після останньої зміни  керівництва в червні 2015 року.

Так, заборгованість Товариства перед ДП «Енергоринок» за період з жовтня по грудень 2014 року включно, зросла на 131,5 млн грн і станом на 1 січня 2015 року становила 1,21 млрд грн.

Окрім того, під час планової перевірки за період січень 2014 – лютий 2015, Комісія виявила ряд порушень на підприємстві, зокрема:

- зростання заборгованості споживачів та відсутність дій зі сторони «Запоріжжяобленерго» щодо заборгованості;

- всупереч вимогам чинного законодавства Товариством були укладені договори про відступлення права вимоги з ПрАТ «ХК «Енергомережа» на загальну суму 346,3 млн грн, що відповідно не дозволило проведення розрахунків з ДП «Енергоринок» та зростання заборгованості до 1,51 млрд грн на дату проведення перевірки;

- в ході перевірки було встановлено невиконання Інвестиційної програми на 43,9 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Запоріжжі нещодавно посадовців упіймали на фінансових махінаціях. Зокрема, СБУ попередила розтрату державних коштів, виділених на інфраструктуру АТО.

 
Коментарі (0)