ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняД.Кулеба:«Питання подачі води в Крим, в окупований Крим, - це інструмент деокупації»

Д.Кулеба:«Питання подачі води в Крим, в окупований Крим, - це інструмент деокупації»

Глава МЗС Дмитро Кулеба озвучив свою позицію щодо подачі води в окупований Крим. "Питання подачі або подача води в Крим, в окупований Крим, - це інструмент деокупації", - наголосив Кулеба.
Глава МЗС Дмитро Кулеба озвучив свою позицію щодо подачі води в окупований Крим. Своїми поглядами він поділився під час вчорашнього ефіру телеканалу "1+1", повідомляє Цензор.нет.
 
У студії його запитали про те, чи подавати або не подавати воду в Крим.
 
"Питання подачі або подача води в Крим, в окупований Крим, - це інструмент деокупації", - наголосив Кулеба.
 
Народний депутат від фракції "Голос" Юлія Клименко після цього висловила думку, що "це навпаки - інструмент окупації".
 
Своєю чергою, глава МЗС уточнив: "Ні. Я сказав... Можна надавати, можна не надавати, але це завжди має розглядатися як інструмент деокупації".
 
Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтримав ідею подачі води в окупований Росією Крим. На його думку, відмова від такого кроку призведе до гуманітарної катастрофи.
 
"Питання подання води в окупований Крим - це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть у Криму. Неподання туди води призведе до гуманітарної катастрофи ... Ми не перекриємо воду для українців ... ми не можемо не давати воду українцям", - сказав Шмигаль.
 
Нагадаємо, голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі "Прямого" назвав допустимим компромісом подачу води в окупований Крим в обмін на виведення російських військ із Донбасу.
 
"Якщо дати воду в Крим, але мати велику перевагу у переговорах щодо Донбасу - моя особиста позиція, я буду вважати це достатнім компромісом. Я на таке б пішов, бо в Криму водою будуть користуватися громадяни України. Якщо це буде обмін, що вони відходять до Ростова, ми встановлюємо контроль над кордоном, я б на таке пішов", - сказав Арахамія.
 

Його заяву розкритикував глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров: "Якісь арахамії будуть торгувати нашою територією?". 

 
Коментарі (0)