ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДля будівельних об'єктів не потрібні техумови від ДСНС

Для будівельних об'єктів не потрібні техумови від ДСНС

Тепер для реалізації проектів будівництва не потрібно окремо отримувати технічні умови в Державній службі з надзвичайних ситуацій (ГСЧС)

Тепер для реалізації проектів будівництва не потрібно окремо отримувати технічні умови в Державній службі з надзвичайних ситуацій (ГСЧС). Адже вимоги пожежної та техногенної безпеки вже встановлені в державних будівельних нормах (ДБН). Скасовано отримання техумов від ГСЧС для будівельних об'ектовСоответствующіе зміни вступили в силу.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Раніше під час проектування об'єкта замовники зверталися до ГСЧС для отримання техумов. Однак це була зайва, по суті подвійна процедура, адже вимоги пожежної та техногенної безпеки вже встановлені в ДБН. Тому, щоб прибрати цю додаткову зарегульованість, Мінрегіоном був розроблений Закон 2020 року, який скасував отримання таких техумов», - написав він.

Таким чином, було скорочено кількість дозвільних процедур на одну і терміни їх проходження для будівництва об'єктів на 15 днів.

Раніше повідомлялося, що Уряд схвалив постанову, якою зменшив загальний термін розробки проектів будівельних норм - з 1 року 6 місяців до 10 місяців.

 

 
Коментарі (0)