ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДля перевірки отримувачів субсидій прийняли всі необхідні постанови

Для перевірки отримувачів субсидій прийняли всі необхідні постанови

Уряд ухвалив останні 4 постанови, які необхідні для початку перевірок вказаних громадянами, які отримують субсидії, даних при оформленні відшкодувань та їх достовірності. Документи були ухвалені на вчорашньому засіданні Кабміну.

Кабінет Міністрів прийняв  4 останні постанови необхідні для проведення перевірки достовірності даних одержувачів соціальних виплат (вертифікації), передає прес-служба Міністерства фінансів.

«За ініціативою Міністерства фінансів уряд ухвалив постанови, які дозволяють забезпечити справедливість при наданні соціальної допомоги та ефективно боротися з шахрайством», йдеться в повідомленні.

Поміж тим, у Мінфіні підкреслили, що це дасть змогу створити аналітико-інформаційну систему електронної верифікації та моніторингу, допоможе виявити шахраїв і «мертві душі» серед одержувачів соціальних виплат, і тим самим допоможе покращити адресність соціальної допомоги на користь найнужденніших верств населення.

«Постанови, ухвалені Кабміном 18 лютого, завершують створення нормативної бази, необхідної для проведення верифікації, і регламентують деякі аспекти верифікації виплат внутрішньо переміщеним особам», - зазначили у відомстві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Держбюджеті на цей рік хоч і закладено на житлові субсидії 35 млрд грн., втім цієї суми може і не вистачити. Адже, з ростом тарифів на житлово-комунальні послуги, охочих отримати компенсацію на оплату «комуналки» побільшає на кілька мільйонів.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
19 Лютого 2016 p. 17:55
На кожній платіжці знизу жирним шрифтом надруковано: "Всі дані правої і лівої частин рахунку повинні збігатися". ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Водночас, "Київгаз" та "Євро-реконструкція" вже котрий місяць не дотримуються цього правила, тобто, зазначають дані лише у лівій частині рахунку, а права частина рахунку залишається порожньою. Робиться це, очевидно, навмисно з метою подальших шахрайств та зловживань, оскільки, дивлячись на праву частину рахунку, не зрозуміло, чому споживач заплатив ту чи іншу суму.
Коля Пухов
20 Лютого 2016 p. 22:33
Справа в тому, що субсидія зараз не призначається взагалі нікому , тобто жоден споживач, якому в платіжці була написана субсидія , немає офіційного підтверджувального документу на цю субсидію. Раніше такий документ видавав собес на півроку вперед при призначенні субсидії. Тепер у зв"язку із "спрощеним" порядком, якщо в платіжці за попередній місяць була написана субсидія, то це зовсім не означає, що ця субсидія буде записана і в наступній платіжці...