ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДля України європейський газ має привабливішу ціну

Для України європейський газ має привабливішу ціну

Міненерго очікує, що ціна європейського газу в першому кварталі 2016 року складе менш ніж 200 доларів за тис. куб. м. При цьому, ціна на російський газ буде близько 210 дол.

Прогнозована ціна європейського газу для України у 2016 році буде меншою ніж 200 доларів за тисячу кубометрів. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Укрінформ».

«У Європі очікування, що ціна газу у 2016 році буде десь у діапазоні 170-175 дол. Якщо у Європі вона такою буде, то плюс 10 доларів реверс, ось маєте. Може, якісь ще великі витрати. Але у будь-якому випадку я очікую, що середня ціна буде меншою 200 доларів», - зазначив він.

За його словами, це середня ціна, яка очікується на ринку протягом усього наступного року.

«Перший квартал буде трошки вищим, а другий-третій – нижчі», - сказав Міністр.

При цьому, за оцінкою пана Демчишина, ціна на російський газ у І кварталі 2016 року буде близько 210 доларів за тисячу кубометрів.
Міністр підтвердив, що газові переговори з Росією триватимуть до 20 грудня.

Нагадаємо, у «Нафтогазі» аргументували припинення імпорту російського газу завищеними цінами. У Компанії повідомляють, що отримали більш вигідні цінові пропозиції від країн Європейського Союзу.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Листопада 2015 p. 01:57
Кияни останні місяці отримують недооформлені рахунки для оплати за газ, а саме: у рахунку надрукована "сума до сплати" лише у лівій частині рахунка, тобто лише у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. У правій частині рахунка не дублюється " сума до сплати" , але споживач повинен у правій частині заповнити від руки графу "разом до сплати". Отже, дивлячись на праву частину рахунка , не зрозуміло, на якій підставі споживач заплатив ту чи іншу суму. .