ГоловнаНовини ЖКГТранспортДля водіїв вантажівок створили спеціальну мапу доріг

Для водіїв вантажівок створили спеціальну мапу доріг

Для водіїв великовагових транспортних засобів розробили спеціальну мапу автомобільних доріг. На ній зображено всі дороги, котрими можуть пересуватися вантажівки вагою до 40 тонн не порушуючи правила та не сплачуючи штрафи.

В Україні створено мапу автомобільних доріг загального користування державного значення, де позначено шляхи руху вантажівок вагою до 40 тонн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укравтодору».

«Керуючись мапою водії великовагових транспортних засобів матимуть змогу розробити більш зручні для них маршрути перевезення вантажів, не порушуючи правила та не сплачуючи штрафи за перенавантаження», - йдеться у повідомленні.

Примітно, на мапі зображено всі автомобільні дороги загального користування державного значення, котрими можуть пересуватися вантажівки вагою до 40 тонн, а саме:

Міжнародні автомобільні дороги державного значення (М-01–М-29) – позначені червоним кольором;

Національні автомобільні дороги державного значення (Н-01–Н-23) – позначені синім кольором;

Регіональні автомобільні дороги державного значення (Р-01–Р-79) – позначені сірим кольором;

Територіальні автомобільні дороги державного значення (Т-01-01–Т-27-17) – позначені фіолетовим кольором.

Переглянути мапу доріг для великовагових транспортних засобів можна тут.

Нагадаємо, Уряд заборонив перевезення автомобільними дорогами подільних вантажів вагою понад 40 тонн. Окрім того, також вводиться обмеження на рух автомобільними дорогами загального користування місцевого значення для вантажівок фактичною масою понад 24 тонни (або більше 7 тонн на вісь).

 
Коментарі (0)