ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДля запорізьких боржників настав «судний день»

Для запорізьких боржників настав «судний день»

У Запоріжжі представники концерну «Міські теплові мережі» спільно з державною виконавчою службою відвідали городян, які мають заборгованість від 2 до 11 тис. грн за отримані послуги теплопостачання

Представники виконавчої служби перевірили майновий стан боржників з метою його опису для погашення заборгованості перед концерном.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Запорізької міської ради.

Деякі боржники написали розписки, зобов'язуючись виплатити борг за послуги теплопостачання протягом двох місяців.

На сьогодні арешти накладені на 23 квартири загальна сума заборгованості яких складає понад 11 тис. грн. Слід зазначити, що з початку року за допомогою служб з городян, які мають борги перед «Тепломережами», стягнули близько 7 млн. грн. Вцілому заборгованість населення перед підприємством становить більше 140 млн. грн, тому подібні заходи проводяться регулярно у всіх районах обласного центру.

Концерн регулярно звертається до суду з позовними заявами про примусове стягнення заборгованості і після винесення судових рішень відправляє документи у районні виконавчі служби, які займаються примусовим стягненням заборгованості.

У свою чергу працівники виконавчих служб дають боржникам сім днів на добровільне виконання рішення, а у разі непогашення заборгованості накладають арешт на нерухомість боржника, відвідують його за місцем проживання, де описують майно. Після оцінки його передають на реалізацію для погашення заборгованості.

Якщо заборгованість не перевищує трьох мінімальних зарплат, цю суму щомісяця будуть стягувати із заробітної плати боржника у розмірі 20% від чистого доходу.

 
Коментарі (2)
Владимир
16 Грудня 2012 p. 17:34
Откуда эти сроки берутся-7 дней,2 месяца...?Простой вопрос.Если человек за два года не собрал столько,сколько ему предъявляют,где он возьмет трехзначную сумму за семь дней?Коммунальный геноцид.Спекуляции на следствии,а не на причине.Повышение тарифов без повышения зарплат и пенсий-экономический абсурд,люди получают 1200-1500/мес.,а коммуналка зачастую(зимой)тянет на 600-700 грн. Не 3500 в среднем получают люди по стране,как заявил премьер.Короче,ошибка в расчете тарифов в привязке к средней зарплате(3500),т.е. нужно все тарифы индексировать вполовину ниже, и вопрос отпадет сам собой.200 тире 250 грн./мес. за коммуналку потянет каждый.Но кто из едоков ЖКХ откажет себе в сладком?
Иван Смольный
18 Грудня 2012 p. 23:29
Статейка конечно джинсово-аматорская, но под настроение - задела! Не платить за реально полученное - незаконно. Однако Подавляющее БОЛЬШИНСТВО потребителей получают услуги в ненадлежащем качестве и количестве, а оплату с них требуют в полной мере. Часто организации предоставляющие услуги даже НЕ ИМЕЮТ ПРАВА их предоставлять, так как не соответствуют требованиям НПА регулирующим такую деятельность.Пользуясь правовой неграмотностью и незащищенностью потребителей, коммунальщики при прямом попустительстве Местной власти, судов, прокуратуры, ДВС, просто творят юридический беспредел! Для тех кто "не в теме" рекомендую хотя бы ознакомиться с судебной практикой по коммуналке - будете в ШОКЕ! Короче, на войне как на войне, я считаю, если с тобой поступают попирая закон, соответственно и ты имеешь право использовать любые методы защиты своих интересов, в том числе и несовершенство законодательства, которое позволяет в ряде случаев ВООБЩЕ не платить за коммуналку и вполне законно уклоняться от исполнения решений суда, блокировать действия ДВС и тп. и т.д. Заинтересованным лицам - плиз на: ivan-smolny@yandex.ua