ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДілянка на Оболоні повернулась до киян

Ділянка на Оболоні повернулась до киян

Столичній громаді повернуто 20 га землі на Оболоні вартістю майже 60 млн гривень. В ході перевірок ділянки, бо встановлено, що довгостроковий орендар використовував землю не за цільовим призначенням.

Суд зобов’язав приватне товариство повернути територіальній громаді 20 га землі у межах прибережної захисної смуги озера Редькіне, що на Оболоні, про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі прокуратури Оболонського району міста Києва.

Зокрема, у ході перевірки було встановлено, що на підставі рішення Київради у 2007 році земельні ділянки на вул. Павла Дибенка, 9 та вул. Богатирській в Оболонському районі вартістю майже 60 млн гривень було передано приватному товариству в довгострокову оренду для будівництва та експлуатації головного сервісного селекційно-технологічного центру по конярству та кінному спорту. 

Втім, з’ясувалося, що вказані ділянки підприємство не використовує за цільовим призначенням: на території розміщені гаражі, автостоянка, складські приміщення, пилорама, приміщення для охорони та побутові відходи. 
 
Також виявлено, що дозвільних документів на виконання підготовчих і будівельних робіт на ділянках підприємство не отримувало, проектно-кошторисну документацію з будівництва Центру у встановленому порядку не затверджувало.
 
Відтак, прокуратура звернулася до Господарського суду з вимогою розірвати договори оренди та зобов’язати забудовника повернути громаді землі, частини з яких до того ж знаходяться в межах в прибережної захисної смуги озера Редькіне та охоронних зон електричних мереж і магістральних газопроводів, де будівництво заборонено.
 
Суд підтримав позицію прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», підприємство, яке незаконно отримало право користування пляжною територією, зобов’язали повернути землю державі. Так, зусиллями місцевої прокуратури повернуто більше 7 га землі.
 
Коментарі (0)