ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДніпроазот готово відновити роботу, але за умови підвищення цін на продукцію

Дніпроазот готово відновити роботу, але за умови підвищення цін на продукцію

АТ «Дніпроазот», що є єдиним виробником рідкого хлору в Україні, заявило про готовність відновити роботу, але за умови підвищення цін на продукцію
АТ «Дніпроазот», що є єдиним виробником рідкого хлору в Україні, заявило про готовність відновити роботу, але за умови підвищення цін на продукцію. Про це повідомляє прес-служба підприємства.
 
У компанії заявляють, що в зв'язку зі значним подорожчанням енергоресурсів, зокрема природного газу, виробництво аміаку і карбаміду на АТ Днепоразот стало економічно невигідним, підприємство було зупинено повністю. В тому числі, зупинила свою роботу хлорне група цехів, обсяг виробництва якої становить лише 10% від загального обсягу.
 
"Обладнання для виробництва хлору знаходиться в робочому стані і готове до використання і відновлення виробництва в будь-який момент", - сказано в повідомленні прес-служби.
 
Умовою для відновлення роботи хлорної групи цехів АТ Днепоразот є підвищення цін на вироблену продукцію, заявили на підприємстві.
 
"Нова ціна на хлор, яку пропонує встановити підприємство, відповідає середньоринкової в 2018 році з розрахунку за 1 тонну хлору, згідно з інформацією на сайті Прозорро", - наголошується в повідомленні.
 
У компанії повідомили, що економічне обґрунтування необхідності підвищення цін 02.07.2018 направлено до Антимонопольного комітету України та знаходиться на розгляді вже два тижні.
 
"Адміністрація АТ Дніпроазот готова вже зараз укласти прямі контракти (без підприємств-посередників) на поставку рідкого хлору. Дані контракти вступлять в силу відразу ж після отримання роз'яснень від АМКУ", - заявили в компанії.
 
Для укладення прямих контрактів на поставку рідкого хлору необхідно звернутися до відділу реалізації АТ Дніпроазот.

Раніше повідомлялося, що запасу хлору на «Миколаївводоканал» вистачить до п'ятниці, 20 липня. Через це довелося ввести тимчасове обмеження водопостачання для споживачів приблизно на 30%. 

 
Коментарі (0)