ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання"Дніпроазот" обіцяє відновити виробництво хлору

"Дніпроазот" обіцяє відновити виробництво хлору

Підприємство "Дніпроазот" готується до запуску виробництва хлору,

Підприємство "Дніпроазот" готується до запуску виробництва хлору, повідомила віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій в ефірі "112 Україна" в середу ввечері.

"Поки станом на вечір вони не працюють. Вони нам задекларували, що готуються до запуску, але їх не так швидко запустити. Їм, щоб вийти на обсяг виробництва, потрібно три доби, це досить складне виробництво", - сказала вона.

З 1 квітня "Укрнафта" припинила поставки газу власного видобутку на давальницьких умовах для переробки на ПАТ "Дніпроазот".

Раніше "Укрнафта" орендувала потужності ПАТ "Дніпроазот" для переробки власного газу в мінеральні добрива. Вироблений таким чином аміак "Укрнафта" продавала того ж "Дніпроазот".

За розрахунками галузевого видання еnkorr, через роботу за такою схемою "Укрнафта" за підсумками 2017 року недоотримала 2,3 млрд грн.

Нагадаємо, з 2011 року "Укрнафта" орендує майновий комплекс виробника добрив "Дніпроазот". Це дозволило "Привату" обійти вимогу про передачу "Нафтогазу" пріоднимі газу власного видобутку для забезпечення потреб населення, як того вимагає закон. У той же час дешевий газ "Укрнафти" використовується "Дніпроазотом" в якості сировини для виробництва аміаку і карбаміду. Схема з орендою майнового комплексу позитивно відбивається на фінансовому стані заводу "Привату": в 2015 році він отримав 1 млрд грн чистого прибутку. "Укрнафта", для порівняння, отримала 5,4 млрд грн збитку.

Як повідомлялося, на минулому тижні прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд підготував план альтернативного забезпечення водоканалів країни рідким хлором для знезараження питної води, незважаючи на зупинку заводу "Дніпроазот". 

 
Коментарі (0)