ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДніпропетровщина майже вдвічі збільшила житлове будівництво

Дніпропетровщина майже вдвічі збільшила житлове будівництво

На Дніпропетровщині за 9 місяців 2012 року введено в експлуатацію понад 177 тис. кв. м житла, що на 45% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Квартири отримали 110 сімей у Дніпродзержинську, які проживали в аварійних будинках в зоні зсувів ґрунту в районі Шамишиної Балки, а також 65 сімей в Кривому Розі, що проживали в селищі Карнаватка в зоні зсувів ґрунту в районі шахти «Саксагань». До кінця 2012 року квартири отримають ще 54 родини медиків та військовослужбовців.  
У рамках реалізації Соціальної Ініціативи Президента Віктора Януковича «Доступне житло» у жовтні 2012 року у Дніпропетровську був відкритий новий житловий будинок на 63 квартири. Це перший будинок нового мікрорайону доступного житла на житловому масиві «Лівобережний-3». Протягом двох років там буде побудовано ще 15 п’ятиповерхових будинків на більш ніж тисячу квартир.

Вартість квадратного метра в квартирах нового будинку, зведеного за програмою «Доступне житло», на третину нижча за середню ринкову ціну. Зниження вартості вдалося досягти за рахунок того, що за кошти регіонального бюджету був розроблений проект мікрорайону, безкоштовно виділена земельна ділянка під забудову та підведені необхідні комунікації та мережі.

Наразі у Дніпропетровській області у Програмі пільгового іпотечного кредитування беруть участь 17 будинків на 1622 квартири загальною площею 171,8 тис. кв. м (від одно- до п'ятикімнатних) у Дніпропетровську, Новомосковську, Дніпродзержинську, Нікополі, Павлограї, Дніпропетровському, Царичанському та Петриківському районах . Квартири у цих будинках можна придбати в кредит лише під 3 % річних. Максимальна ставка – 16 %, з яких 13 % компенсує держава.

Наразі в області за пільговими державними житловими програмами укладено 50 договорів.

 
Коментарі (0)