ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВДніпропетровські ТПВ отримали нові місця поховання

Дніпропетровські ТПВ отримали нові місця поховання

У Дніпропетровську введено в експлуатацію першу чергу муніципального полігону.

Про це повідомив начальник управління охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради Олег Семенко.

«На сьогодні завершено будівництво і введено в експлуатацію першу чергу регіонального сміттєпереробного комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний». Полігон знаходиться в районі балки «Пташиної» на території сел.  Новоолександрівка Дніпропетровського району. Він розрахований на 3-5 років прийому побутових відходів. Будівництво  нового муніципального полігону обійшлося у 8 мільйонів гривень, з них 2 мільйони гривень виділено з міського бюджету, решта - кошти інвестора», - зазначив Олег Семенко.

Зокрема, за проектом будівництва муніципального полігону, були проведені земляні та гідротехнічні роботи, виконаний дренаж, а також облаштовані спеціальні майданчики, у тому числі і для зважування відходів. Окремі майданчики приймають тверді побутові відходи та  будівельні відходи. На новий полігон вивозиться сміття з правого берегу міста, яке раніше вивозилося на Кулебівський погін, що на лівому березі. Це досить зручно для перевізників, які економлять час, а значить можуть вивезти більше сміття, наголосив начальник управління.

Підготовчі роботи з будівництва 2-ї черги сміттєпереробного комплексу розпочнуться з 1 грудня цього року.

За словами Олега Семенка, поки що на новому полігоні відходи лише захоронятимуться, а із повним завершенням будівництва  сміттєпереробного комплексу уся захоронена сировина буде утилізовуватись і перероблятись. Наразі ми фактично створюємо сировинну базу для безперебійної роботи майбутнього сміттєпереробного комплексу. Загалом мова йде про реалізацію проекту по створенню так званого «Індустріального парку», суть якого  полягає у тому, щоб в одному місці зберігати і утилізовувати усі побутові відходи, у тому числі шкідливі. Сміттєпереробний комплекс раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний» планується збудувати до 2015 року, додав Олег Семенко.

Нагадаємо, сьогодні побутові відходи з лівого берегу вивозяться на Кулебівський полігон, з правого — на новий муніципальний полігон.

 
Коментарі (0)