ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДніпропетровську газотранспортну систему чекає «апгрейд»

Дніпропетровську газотранспортну систему чекає «апгрейд»

«Дніпропетровськгазу» виділять більше ніж 60 млн грн на оновлення газотранспортної системи. Відповідне рішення було затверджено Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

НКРЕКП затвердила інвестиційну програму ПАТ «Дніпропетровськгаз» на 2015 рік. Відповідно до рішення Нацкомісії, підприємству нададуть 61 млн грн, левова частка яких піде на модернізацію газотранспортних систем. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі НКРЕКП.

Так, 96% коштів планується направити на заміну, реконструкцію та кільцювання газопроводів, капітальний ремонт обладнання на газорозподільчих пунктах та шафових розподільчих пунктах, встановлення систем телеметрії тощо.

Цьогоріч на підприємстві хочуть замінити більше 10 км газових мереж, встановити 50 штук систем аварійної телесигналізації на ГРП, замінити 51 та побудувати 7 шафових регуляторних пунктів тощо. Задля зниження втрат природного газу заплановано встановити більше 11 тисяч побутових лічильників газу населенню згідно з вимогами Закону України «Про комерційний облік газу».

Ще 4% (2 млн грн) від загальної суми інвестицій планують спрямувати на впровадження систем дистанційного зняття показань лічильників, облаштування сервісних центрів для проведення повірки газових лічильників та інші заходи.

«Інвестпрограми нашої компанії на 2015 рік відповідають принципам довгострокової стратегії ПАТ «Дніпропетровськгаз» щодо зменшення втрат природного газу та підвищення енергоефективності газотранспортної системи. Впровадження новітніх технологій та реконструкція газових мереж дозволить уникнути перебоїв у газопостачанні області та підвищить якість наших послуг», - розповідають у «Дніпропетровськгазі».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підприємства збільшують заборгованість перед «Нафтогазом» за спожите паливо. Загальний борг компаній перед НАКом зріс майже на 40%.

 
Коментарі (0)