ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВДніпровські береги потерпають від сміттєвих звалищ

Дніпровські береги потерпають від сміттєвих звалищ

У межах прибережно-захисної смуги річки Дніпро та її водосховищ мають місце факти створення несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ на території Полтавської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Органами Дніпровської екологічної прокуратури була проведена перевірка щодо додержання вимог ЗУ «Про відходи» та іншого природоохоронного законодавства щодо поводження з відходами органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та органами державного контролю.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі установи.

За результатами проведених перевірок, на усунення порушень вимог законодавства у сфері поводження з відходами внесено 31 документ прокурорського реагування, заявлено позови до суду.

За результатами розгляду документів прокурорського реагування 17 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Через неналежне виконання функціональних обов’язків органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю щодо стану додержання законодавства про відходи, у межах прибережно-захисної смуги річки Дніпро та її водосховищ мають місце факти створення несанкціонованих  стихійних сміттєзвалищ на території Полтавської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

За втручання органів Дніпровської екологічної прокуратури, земельні ділянки прибережно-захисних смуг річки Дніпро та її водосховищ приведено у відповідний стан.

Так, Дніпропетровським міжрайонним екологічним прокурором виявлено факт засмічення земельної ділянки загальною площею майже 1,5 га ТОВ «Керамброк». На усунення порушень закону, прокурором внесено документ реагування щодо ліквідації сміттєзвалища та подано позовну заяву до господарського суду Дніпропетровської області про відшкодування збитків.

 
Коментарі (0)