ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДо кінця літа аналіз тарифної політики буде завершено

До кінця літа аналіз тарифної політики буде завершено

До кінця літа уряд планує розглянути всі випадки необґрунтованого підвищення комунальних тарифів в Україні.

На державному рівні тарифи на житлово-комунальні послуги для населення не переглядалися з 2010 року. В деяких випадках тарифи переглядали тільки підприємства, які належать до сфери управління органів місцевого самоврядування. Таким чином, підняття тарифів на ЖКХ було здійснено 319 суб’єктами. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Кабінеті міністрів.

Як у свою чергу зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, наразі по кожній області створена комісія, яка вже закінчує роботу по проведенню аналізу, щодо доцільності таких рішень і їх обґрунтованості.

Зокрема, з 319 рішень по 266 вже прийняті рішення щодо скасування таких тарифів і приймаються відповідні рішення вже органами місцевого самоврядування.

0«Комісіям залишилось доопрацювати 53 рішення, тому цю роботу ми плануємо завершити до 1 вересня», - зазначив Геннадій Темник.

Як повідомляла «Україна Комунальна», підготовка об’єктів ЖКГ до зими добігає кінця. У середині вересня розпочнеться технологічна перевірка готовності підприємств до опалювального сезону. Середній показник підготовки житлово-комунального господарства  до зими по Україні становить 86%.

 

 
Коментарі (0)