ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДоля видобутку сланцевого газу документально вирішена

Доля видобутку сланцевого газу документально вирішена

Підписано угоду між Україною, англо-голландським нафтогазовим концерном Royal Dutch Shell і компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці.

Вчора у присутності Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте відбулося підписання Угоди між Урядом України та компанією «Royal Dutch Shell» про розподіл продукції, яка видобуватиметься на Юзівській ділянці.

Угода була підписана Міністром енергетики та вугільної промисловості України Едуардом Ставицьким та головним виконавчим директором «Royal Dutch Shell» Пітером Возером, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Глави держави.

За словами Президента України, підписання угоди між компанією «Shell», ТОВ «Надра Юзівська» та Урядом дасть змогу нашій державі збільшити видобуток власного газу.

«Це вигідно тому, що це інвестиції. Вигідно, тому що за рахунок цих інвестицій будемо збільшувати власний видобуток газу», - сказав Глава держави.

Він також додав, що підписання цієї угоди сприятиме створенню нових робочих місць, збільшенню дохідної частини бюджету, з якої формуються соціальні фонди.

У свою чергу Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підкреслив, що компанія «Royal Dutch Shell» багато коштів вкладає в інновації та перебуває на вістрі нових технічних розробок. Він побажав Україні та компанії «Shell» плідної співпраці.

Нагадаємо, у травні 2012 року «Royal Dutch Shell» стала переможцем тендеру на укладення угоди про розробку та подальший видобуток газу з ущільнених пісковиків на Юзівській ділянці, потенціал якої оцінюється в понад 4 трлн кубометрів газу. Ділянка розташована на території Донецької та Харківської областей і займає близько 7800 кв. км. На етапі геологічного вивчення в рамках проекту планується залучити мінімум 1,6 млрд грн інвестицій і 30 млрд грн - на етапі промислової розробки.

Угода передбачає поетапну розвідку, розробку та видобуток вуглеводнів. Компанія «Shell» та ТОВ «Надра Юзівська» мають по 50% часток участі кожна. «Shell» буде оператором проекту, відповідальним за всі роботи в рамках угоди.

 
Коментарі (0)