ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняДонбас намагаються повернути «до життя»

Донбас намагаються повернути «до життя»

На Донбасі ремонтні бригади намагаються відновити системи життєзабезпечення у населених пунктах, які зазнали руйнувань внаслідок бойових дій. Однак, гальмує цей процес той факт, що більшість комунальних підприємств знаходяться під контролем бойовиків.

На постраждалих від бойових дій територіях Луганської та Донецької областей відновлюють системи життєзабезпечення. Проте, ускладнює процес реконструкції той факт, що більшість комунальних підприємств знаходять на підконтрольній терористам територіях. Про це повідомили у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, у Луганській області ремонтні бригади продовжують роботи з відновлення газопостачання у селищах Сокольники, Трьохізбенка та Кряківка Сокольники, Трьохізбенка. Наразі там близько 1,5 тис споживачів залишились без газу через прорив газопроводу та пошкодження газопровідної станції.

Також продовжуються роботи з відновлення електропостачання у селищі Троїцьке та Валуйське. Повністю відновлено системи життєзабезпечення у Станиці Луганській.

«У Донецькій області станом на сьогодні без електропостачання залишаються близько 30 тисяч абонентів, які проживають у Шахтарському, Мар’їнському, Ясинуватському, Тельманівському та Новоазовському районах. Зокрема, повністю знеструмлено 8 населених пунктів Ясинуватського району (селища Водяне, Піски, Тоненьке, Сєверне, Спартак, Новоселівка Друга, Веселе та Опитне). Крім того, без електроенергії ще і досі залишається близько 18 тисяч споживачів у місті Авдіївка», - зазначається у повідомленні.

Однак, у регіоні без газопостачання залишаються 13 тис. абонентів, близько 913 тис. – без води.

У ДСНС пояснюють, що відновлення систем життєзабезпечення інколи ускладнюється через те, що більшість комунальних підприємств знаходяться під контролем бойовиків.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 21 березня в Станиці Луганській (Луганська область) відновили подачу електроенергії. Також в населений пункт повернулося центральне тепло- і водопостачання.

 
Коментарі (0)