ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДонеччанам радять поетапно сплачувати борги за водопостачання

Донеччанам радять поетапно сплачувати борги за водопостачання

На сьогодні заборгованість населення Донецька за воду перевищує 55 млн грн.

Систематична недоплата населенням за водопостачання і водовідведення - одна з основних проблем Донецького водоканалу. Така ситуація змушує підприємство застосовувати до боржників жорсткі заходи, такі як відключення і судова тяганина з подальшим описом майна і навіть житла.

Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі КП «Донецькміськводоканал».

Запобігти відключеню від системи водопостачання або водовідведення, інформує підприємство, можна не лише повністю погасивши наявний борг, але й уклавши з підприємством договір на поетапне його погашення.

Так, у жовтні договір про реструктуризацію заборгованості уклало 176 абонентів, це майже на 20% більше, ніж у попередньому місяці. Всього з початку року станом на 19 листопада поетапно виплачують борг 1080 чоловік.

Нагадаємо, договір про поетапне погашення заборгованості може укладатися на строк до трьох років. Протягом такого періоду навіть найбільшу заборгованість можна погасити максимально безболісно. Протягом цього часу споживач продовжує користуватися послугами водоканалу, при цьому своєчасно сплачуючи поточні нарахування та поступово погашаючи стару заборгованість. Документи про розстрочення боргів оформляються відразу ж, при абонента, для цього потрібно мати абонентську книжку, копію паспорта та ідентифікаційного коду.

Що важливо, договір про реструктуризацію заборгованості дозволяє боржникові отримувати субсидії від держави. Без укладення такого договору заборгованість за комунальні послуги позбавляє споживача пільг.

 
Коментарі (0)