ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійДонецькі ялинки прирівняли до альтернативного палива

Донецькі ялинки прирівняли до альтернативного палива

З ялинками, які «відгуляли» Новий рік та Різдво, у Донецьку вирішили чинити так, як з ними чинять у Західній Європі - переробити і пустити на паливо.

Донецькі комунальники вирішили підійти до питання прибирання новорічних дерев, котрі «віджили свята», по-європейськи: гілки і спил будуть перероблятися у тріску для подальшого використання в котельнях тепломереж.

«У цьому році проблему ефективного прибирання та переробки новорічних святкових дерев, викинутих городянами, донецькі комунальники мають намір вирішувати не тільки системно, але й з певною вигодою. Переробкою цього великогабаритного сміття займатиметься КП «Флора», використовуючи спеціальну машину, яка у 2012 році вже «намолотила» понад 70 тонн деревної тріски. Цей агрегат на базі автомобільного причепу здатний виробляти 15-30 куб. м тріски на годину», - повідомили в управлінні благоустрою Донецької мерії.

Гілки і спил переробляються у тріску для подальшого використання в котельнях тепломереж. У мерії зазначають, що за такою системою з ялинками прощається добра половина Західної Європи, де вже кілька десятиліть дерево перетворюють на паливні брикети.

За матеріалами «Сегодня»

 
Коментарі (0)