ГоловнаНовини ЖКГТранспортДонецькі тролейбуси обладнають електронними компостерами

Донецькі тролейбуси обладнають електронними компостерами

Підприємство «Донелектроавтотранс» розробляє проект автоматизованої оплати за проїзд у громадському транспорті

Про це повідомив директор комунального комерційного підприємства «Донелектроавтотранс» Володимир Захаров.  «Ми хочемо відійти від готівкової оплати в транспортному засобі і для цього почали розробляти даний проект. Нашим підрядником є ​​чеська фірма «Мікроелектроніка», - зазначив Володимир Захаров.

Проект передбачає установку спеціальних автоматів на зупиночних павільйонах для придбання квитків, а також електронних компостерів в транспорті, які будуть зчитувати інформацію з квитка. Електронний компостер буде визначати дату, час і номер маршрутного засобу.

На сьогоднішній день розпочато монтаж електропроводки для електронних компостерів і закуплені 146 компостерів на тролейбусний маршрут № 2.

Систему планують впровадити на початку наступного року. Також планується встановити перші 10 автоматів розташованих по даному маршруту, де максимально утворюється пасажиропотік.

«Впровадження цього проекту дозволить нам вирішити питання з кондукторами, адже на сьогоднішній день підприємству не вистачає близько 50% кондукторів. Крім того, покращиться обслуговування пасажирів, і ми зможемо заощадити фінансові кошти», - зазначив пан Захаров.

Джерело: Муниципальная газета

 
Коментарі (0)