ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняДонецька залізниця потерпає від «нічних художників»

Донецька залізниця потерпає від «нічних художників»

Залізничникам доводиться боротися із несанкціонованим розмальовуванням вагонів, до якого вдається молодь. Від останніх дій вандалів можливості Донецької залізниці в приміських перевезеннях скоротились на 640 пасажирів.

Працівники Донецької залізниці постійно несуть додаткові витрати через необхідність усунення наслідків дій хуліганів, які завдають пошкоджень та псують дефіцитний рухомий склад, задіяний у пасажирських перевезеннях.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.
Так, за дві ночі поспіль по станції Маріуполь розмальовано 2 вагони приміського поїзда Маріуполь — Ясинувата.

Перший випадок стався зранку 14 липня (розмальовано вагон №7) , другий — 15 липня (вагон №9). Обидва випадки сталися у Маріуполі під час відстою поїзда на період відпочинку локомотивної бригади.

Моторвагонне депо Ясинувата вимушено відставити зіпсовані вагони від експлуатації з метою привести їх до належного стану.  Перефарбування  одного вагону коштує залізниці 1518 гривень.  

Під час літа маріупольський напрямок дуже затребуваний. До відома, одним вагоном в цьому напрямку в середньому за рейс перевозиться близько 80 пасажирів. До того ж, електропоїзд влаштований так, що відчепити один окремий вагон не можна – доводиться відчіпляти секцію з двох вагонів. В даному випадку відчіплюватимуться 4 вагони. Вищезгаданий поїзд робить 2 рейси за добу. Тобто від дій вандалів на період позапланового ремонту можливості Донецької залізниці в приміських перевезеннях зменшаться на 640 пасажирів.

Залізничники звертаються до пасажирів та наголошують на дбайливому та відповідальному ставленні до рухомого складу та залізничної інфраструктури.

Донецька залізниця попереджає, що за вандалізм передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність. Якщо подібні дії здійснює дитина, відповідати доведеться її батькам.

Як наголошується у повідомленні, несанкціоновані графіті спричиняють псування громадського або приватного майна, що саме по собі є порушенням соціальних заборон і деяких юридичних норм.

За таке захоплення, як графіті, можна отримати покарання за ст. 110 (порушення правил користування засобом залізничного транспорту) та ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також за ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах)  та ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Згідно зі ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) вчинення неповнолітніми правопорушень, відповідальність за які передбачена КУпАП, або діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, що їх замінюють.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за перше півріччя поточного року збитки «Укрзалізниці» від приміських перевезень складають 1,672 млрд грн. Серед основних причин збитковості – перевезення пільговиків, низькі тарифи та відсутність державних дотацій до рівня нульової рентабельності.

 
Коментарі (0)