ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДонецьких комунальних боржників змусять ходити пішки

Донецьких комунальних боржників змусять ходити пішки

У серпні заарештовано 10 автомобілів донеччан за борги перед КП «Донецькміськводоканал».

У Донецьку тривають арешти автомобілів за борги з водопостачання.

Про це повідомляє прес -служба КП «Донецькміськводоканал».

Як наголошується в повідомленні, два автомобілі марок Nissan і Hyundai арештовані в Ленінському районі. Власниця цих автомобілів – керівник одного з агентств нерухомості в Донецьку. При щомісячних нарахуваннях за послуги водопостачання та водовідведення всього в 55 грн вона накопичила заборгованість понад 1700 грн. Значні борги за її адресою наявні і за інші комунальні послуги. Якщо боржниця не сплатить всі комунальні борги, її авто будуть продані на аукціоні за рішенням суду. Решту суми від продажу автомобілів, якщо така буде, повернуть колишній власниці.

Ще 8 автомобілів, серед яких Mercedes-Benz E-класу, Chery Amulet, Skoda Octavia та інші, заарештовані і перебувають у розшуку в Куйбишевському районі. Найбільша сума боргу за воду серед власників заарештованих машин складає 8561 грн. Трохи менше борги та інших неплатників.

«Ми подаємо до суду в першу чергу на тих боржників, які є цілком заможними громадянами і можуть платити за надані їм комунальні послуги. Якщо людина може дозволити собі автомобіль, чому ввона не може платити за воду, яка на відміну від особистого авто є життєво необхідним ресурсом? Як показує практика, з такими боржниками доводиться боротися тільки такими жорсткими методами, тому що тільки під загрозою позбутися свого майна вони оплачують комунальні борги», - зазначив директор КП «Донецькміськводоканал» Юрій Перебийніс.

Державна виконавча служба вже дала відповідні запити до служби в УДАІ ГУМВС України для проведення розшукових робіт . Машину ставлять на автоматизований облік і вносять до бази «Рубіж». Розшукані транспортні засоби відправляють на штраф-майданчик до моменту аукціону або до повної оплати боргу.

Тільки за минулий місяць юридична служба КП «Донецькміськводоканал» спільно з державною виконавчою службою провела 33 рейди за 538 адресами неплатників, чиї борги підлягають примусовому стягненню за рішенням суду. В результаті надійшла оплата понад 80 тис. грн . Крім того, в серпні донецькі суди задовольнили 748 позовів водоканалу проти своїх боржників на суму 992 тис. грн. За підсумками претензійно-озовної роботи в серпні надійшла оплата у розмірі 812 тис. грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на початок вересня заборгованість населення за житлово-комунального послуги становить 12 млрд грн. Але при цьому, за словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Андрія Білоусова, спостерігається тенденція до їхнього зменшення. 

 

 
Коментарі (0)