ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДонецьких комунальників «засипали» мільйонами

Донецьких комунальників «засипали» мільйонами

Додаткові кошти з міського бюджету – 1 млн грн - виділено «Донецькміськводоканалу» на заміну водопровідних комунікацій на об'єктах соціальної інфраструктури

Підготовка до зими - в самому розпалі. Комунальники посилено готують «сани», і обіцяють зробити навіть більше, ніж заплановано. Про те, що вже зроблено, і що ще належить зробити, в прямому ефірі передачі «Питання влади» на телеканалі «Донбас» розповіли Костянтин Савінов, начальник Головного управління благоустрою та комунального обслуговування, і Юрій Перебийніс, директор комунального підприємства «Донецькміськводоканал».

«Цього року з міського бюджету виділено 21 млн грн на програму підготовки комунального господарства до опалювального сезону. Це майже в 2 рази більше, ніж у минулому році. Відповідно, і ми зробимо значно більше. Ми врахували всі недоліки минулої зими, зробили висновки, і будемо намагатися підготувати місто до зими в термін і якісно. Таке завдання ставить перед комунальниками Міський голова Олександр Лук'янченко, і ми його виконаємо», - зазначив Костянтин Савінов. 

«Донецькміськводоканал» готовий до зими вже на 62% і збирається в цьому році замінити рекордну кількість мереж: «У 2012 році за кошти водоканалу та міського бюджету буде замінено 24 кілометри водопровідних і каналізаційних труб. За останні роки це найбільша кількість. Для порівняння в минулому році ми замінили 13 кілометрів. Істотно підняти планку нам вдалося завдяки підтримці мера і депутатського корпусу», - розповів Юрій Перебийніс. 

Особливу увагу в цьому році, за словами Костянтина Савінова та Юрія Перебийноса, приділено об'єктам соціально-культурного побуту - школам, дитячим садам, лікарням, значна частина яких потребує не тільки в капітальному ремонті внутрішніх приміщень, нової покрівлі, благоустрій прилеглої території, а й в заміні системи теплопостачання, водопроводу, каналізації. 

Додаткові кошти з міського бюджету – 1 млн грн - виділено «Донецькміськводоканалу» на заміну водопровідних комунікацій на об'єктах соціальної інфраструктури: «Ми замінимо зовнішні водогони в 16 школах, 14 дитячих садках, 5 лікарнях. Виділені містом гроші пішли на закупівлю необхідних матеріалів. Решту роботи ми зробимо своїми силами. У першу чергу, - це школи, бо треба встигнути закінчити ремонт до 1 вересня», - зазначив Юрій Перебийніс. 

Джерело – Муніципальна газета

 
Коментарі (0)