ГоловнаНовини ЖКГТранспортДонецький аеропорт закрили через терористів

Донецький аеропорт закрили через терористів

Аеропорт Донецька не обслуговує рейси через терористів. Вони проникли на територію летовища вночі та вимагали вивести українських військових. На щастя, обійшлося без пострілів та силового протистояння.

Від сьогодні з 7 години ранку Міжнародний аеропорт Донецька імені С.С. Прокоф'єва тимчасово призупиняє обслуговування рейсів. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі аеропорту.

«Близько 3 години ночі на територію аеропорту Донецьк приїхали кілька десятків озброєних представників «Донецької народної республіки» з вимогами про виведення українських військових, що охороняють внутрішній периметр аеропорту», - повідомив керівник прес-служби донецького аеропорту Дмитро Косінов. За його словами, пострілів і силового протистояння не було. У зв'язку з цим було вирішено призупинити обслуговування рейсів. Проте, у відомстві зазначили, що аеропорт не під контролем ДНР: периметр не порушений, у стерильних зонах сторонніх немає.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Угода про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС (так зване «Відкрите небо»), має бути підписана 5 червня. Вона дозволить лібералізувати ринок авіаперевезень, зробити польоти доступнішими для громадян, а також стимулювати розвиток аеропортів і вітчизняного авіапрому.
 
Коментарі (0)