ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійДонецьким фонтанам улаштували «тест-драйв»

Донецьким фонтанам улаштували «тест-драйв»

Усі «водні перлини» Донецька вже розконсервовані, на чотирьох головних – розпочато налагоджувальні роботи та підготовка до запуску

Комунальне підприємство «Донецькміськводоканал» продовжує готувати міські фонтани до нового фонтанному сезону. Усі «водні перлини» Донецька вже розконсервовані, на чотирьох головних – розпочато налагоджувальні роботи та підготовка до запуску.

Про це повідомляє Донецький комунальний портал.

Раніше за всіх в цьому році «розбудили» Музичний фонтан на площі Леніна – він найбільш технічно складний і його підготовка і налагодження займає найбільше часу. Фахівці водоканалу його вже очистили, помили, змонтували все обладнання, наповнили систему. Але попереду – серйозна налагоджувальна робота: «Налагодження музичного фонтану займе не один день, до того ж проведення його залежить від погодних умов. Якщо погода буде вітряною, то наладку доведеться відкласти, тому що вітер не дасть можливості вірно скорегувати висоту і траєкторію польоту струменів», - розповідає начальник ділянки з обслуговування підкачувальних насосних станцій Сергій Діденко.

У п'ятницю відбувся перший пробний запуск фонтану «Річки Донбасу», а також всіма улюблених «кульбаб» на бульварі Пушкіна. Їх роботу також необхідно налагодити і налаштувати обладнання. «Налагодження «кульбаб» - теж тривалий процес, тому що цей фонтан складається із сотень «трубочок», які могли забитися і вийти з ладу за період зимового простою. Тепер кожну «трубочку» потрібно перевірити і почистити», - пояснює Сергій Діденко. На найближчі дні заплановано також чистку та мийку фонтану біля облдержадміністрації.

До 26 квітня всі міські фонтани вже будуть радувати донеччан своєю красою, обіцяють співробітники водоканалу.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)