ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДонецькій області повертають світло і воду

Донецькій області повертають світло і воду

Комунальники продовжують повертати Донецьку область до життя. Ще у декількох селах під Донецьком було відновлено електропостачання. Також, співробітники «ДТЕК Донецькобленерго» допомогли компанії «Вода Донбасу» відновити свердловини на водозаборі.

В Слов'янському районі Донецької області відновлено електропостачання ще двох сіл. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «ДТЕК Донецькобленерго».

«Бригади компанії відновили лінію електропередачі 35 кВ Хрестище-Мирна, дали живлення 32 трансформаторним підстанціям і подали електроенергію села Билбасівка та Торецьке, Слов'янського району. Крім того, від підстанції Яма запитано 9 трансформаторних підстанцій і частково відновлено електропостачання в місті Сіверськ», - йдеться в повідомленні.

До речі, енергетики продовжують відновлювальні роботи по лінії електропередачі 110 кВ Слав ТЕС - Райгородська, щоб дати напругу на насосну станцію, що подає питну воду в Слов'янський район. Також триває відновлення лінії електропередачі 110 кВ Слав ТЕС - Артемівськ для подачі напруги на Слов'янську ТЕС і подальшого включення в роботу насосних 1 і 2 підйому каналу «Сіверський Донець-Донбас».
 
Так само співробітники «ДТЕК Донецькобленерго» допомогли компанії «Вода Донбасу» відновити свердловини на водозаборі у селі Золотий Колодязь. Подача води раніше була скорочена через активні бойові дії в районі Слов'янська і пошкодження насосних станцій каналу «Сіверський Донець - Донбас».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 10 червня в результаті артилерійського обстрілу з ладу вийшов I підйом насосної станції каналу «Сіверський Донець-Донбас». Після цього в місті почали говорити про економію води. Разом з тим, компанія «Вода Донбасу» заявила, що вода в місто надходить у повному обсязі без перебоїв, тому причин для паніки у донеччан немає. Резервних водоймищ, з яких тимчасово здійснюється забір води «Вода Донбасу», досить до повної ліквідації наслідків аварії.
 
Коментарі (0)