ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКанал «Сіверський Донець - Донбас» знову атакували

Канал «Сіверський Донець - Донбас» знову атакували

Компания «Вода Донбасу» не може завершити ремонтні роботи на водоводі насосної станції каналу через те, що ремонтну бригаду обстріляли з гранатомету.

Роботи на водоводі і насосної станції I підйому каналу «Сіверський Донець - Донбас» знову довелося завершити раніше часу. Про це вчора повідомив керівник бригади, директор Красноармійського РПУ КП «Компанія «Вода Донбасу» Ігор Юдін, передає регіональна телекомпанія «Орбіта». За його словами, роботи були припинені у зв'язку з тим, що за ремонтникам стріляли з гранатомета. Постріли, швидше за все, були попереджувальними.

Пан Юдін також розповів, що з ранку 20 червня бригада аварійників проводила зварювальні роботи на водоводі №2, який знову постраждав в результаті бойових дій. Цю нитку каналу планували ввести в експлуатацію першу чергу. «Після того як, закінчивши верхні роботи, бригада спустилася вниз, в її бік був зроблений постріл, можливо, з гранатомета. Другий постріл був направлений в мою сторону», - розповідає він.

Один із снарядів впав в 120-150 метрів від автомобіля аварійників. «Я не вірю в те, що гранатометник не міг потрапити, - каже пан Юдін. - Просто це було попередження, щоб ми згорнули роботи і поїхали. Ми так і зробили, і більше пострілів в нашу сторону не проводилося».

Керівник аварійно-відновлювальної бригади підкреслює, що роботи довелося припинити якраз в той момент, коли насосна станція була готова до пуску. Після усунення пробоїв водовід планувалося перевірити на предмет витоків, і, можливо, вже в кінці дня насосна станція могла б, нехай і не в повному обсязі, подавати воду. «Комусь явно заважає відновлення нормального водопостачання в Донбасі, - вважає Ігор Юдін. - Нам виразно дали зрозуміти: хлопці, припиняйте роботи». Співробітники «Води Донбасу» кажуть, що вчорашнє попередження було вже другим за рахунком.

«Швидше за все, нам доведеться виїхати з місця виробництва робіт», - з жалем констатує Ігор Юдін. За його словами, на сьогодні води в каналі практично немає.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 10 червня в результаті артилерійського обстрілу з ладу вийшов I підйом насосної станції каналу «Сіверський Донець-Донбас». Після цього в місті почали говорити про економію води. Разом з тим, компанія «Вода Донбасу» заявила, що вода в місто надходить у повному обсязі без перебоїв, тому причин для паніки у донеччан немає. Резервних водоймищ, з яких тимчасово здійснюється забір води «Вода Донбасу», досить до повної ліквідації наслідків аварії. 

 
Коментарі (0)