ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДорогам на заході України планують виділити гроші на ремонт

Дорогам на заході України планують виділити гроші на ремонт

Міністерство інфраструктури планує вкласти заощаджені 100 мільйонів євро з кредитної угоди з ЄБРР на ремонт доріг західних областей. Економія коштів виникла через зміну структури проекту, курсову різницю та високу конкуренцію на відкритих тендерах.

Міністерство інфраструктури планує направити близько 100 млн євро на ремонт доріг Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів та Н-13 Львів – Самбір – Ужгород. Відповідні кошти зекономили за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Мінінфраструктури. 

«Економія коштів виникла через зміну структури проекту, курсову різницю, а також високу конкуренцію на відкритих тендерах, що дало можливість заключити договори підряду на нижчі від очікуваних суми», – йдеться в повідомленні.
 
Як зазначається, дорога Н-09 є стратегічною транзитною магістраллю, що забезпечує транспортне сполучення з такими державами, як Словаччина, Угорщина, Румунія та Польща. Вказаний автошлях проходить по гірській місцевості, де щорічно фіксується велика кількість зсувів ґрунту та лавинонебезпечних місць. 
 
Ремонт дороги Н-13 покладе початок створенню кільця автодоріг навколо туристичних та рекреаційних місць Карпатського  регіону та основних місць відпочинку: Трускавця, Дрогобича, Борислава. 
 
Нагадаємо, в 2010 році між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку було підписано кредитну угоду на загальну суму 450 млн євро для ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг М-06 Київ – Чоп та виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах М-05 Київ – Знам’янка, М-07 Київ – Ковель – Ягодин, Р-02 Київ – Іванків. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», старт будівництва концесійної дороги Львів-Краковець поставили на «паузу». Таке рішення в «Укравтодорі» пояснили тим, що не знайшли акціонера для реалізації проекта.
 
Коментарі (0)