ГоловнаНовини ЖКГТранспортМісцеві дороги передадуть обласним громадам

Місцеві дороги передадуть обласним громадам

«Укравтодор» планує передати дороги місцевого значення у власність регіональних громад. Таким чином утримувати шляхи будуть за рахунок місцевого бюджету.

Автомобільні дороги місцевого значення передадуть у власність місцевих громад разом із коштами на їх утримання. Про це заявив Голова Державного агентства автомобільних доріг України Сергій Підгайний, повідомляє прес-служба відомства.

«Іншими словами – сьогодні дорожня мережа комунальної власності утримується за рахунок субвенцій держбюджету, в перспективі – вулична мережа рівно як і автомобільні дороги місцевого значення обслуговуватимуться за рахунок надходжень, що залишатимуться в місцевих бюджетах», – зазначив пан Підгайний.

На думку посадовця - це дозволить оптимізувати напрями використання фінансових ресурсів та допоможе ефективніше планувати виконання дорожніх робіт.

«Керівництво областей краще знається на потребах своїх громад, а отже яку дорогу необхідно відремонтувати в першу чергу, якими коштами та у який спосіб визначатиме краще за центр», – підкреслив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укравтодор» не сподівається на будь-які масштабні проекти у 2015 році. Це пов'язано з важким фінансовим становищем підприємства.

 
Коментарі (0)