ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДорожникам заборонять працювати у години пік

Дорожникам заборонять працювати у години пік

В Україні пропонують заборонити проведення поточних дорожніх робіт у години пік. Така норма передбачена у проекті наказу Мінрегіону

В Україні пропонують заборонити проведення поточних дорожніх робіт у години пік.

Така норма передбачена у проекті наказу Мінрегіону «Про внесення змін до Порядку проведення ремонту та утримання об'єктів благоустрою населених пунктів», розміщеному на офіційному сайті міністерства.

Відповідно до документу, у містах республіканського, обласного підпорядкування та у містах Києві і Севастополі пропонується заборонити виконнання робіт з ремонту та утримання доріг (за винятком аварійних) у години значного транспортного потоку (з 8 до 9 години, з 13 до 14 години та з 18 до 19 години).

Окрім цього, змінами до порядку пропонується визначити, що строки виконання робіт з капітального ремонту об’єкта благоустрою встановлюються відповідним договором підряду в капітальному будівництві. Також передбачається, що фінансування заходів, передбачених Порядком проведення технічної інвентаризації та паспортизації об'єктів благоустрою (а саме, інструментальний контроль за станом покриттів проїзної частини вулично-дорожньої мережі, обстеження та випробування мостів та шляхопроводів, діяльність, пов'язана з поводженням з тваринами в населених пунктах) здійснюється за рахунок бюджетних коштів або інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

Також пропонується роботи з капітального ремонту об'єктів благоустрою населених пунктів проводити за наявності документації, передбаченої Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Як повідомляла «У.К.», Служби автодоріг 23 березня за результатами тендерів уклали угоди з місцевими облавтодорами на загальну суму 452,49 млн грн.

Але при цьому регіональні органи влади не забезпечили повною мірою ефективного управління і використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Таки висновки Колегії Рахункової палати за підсумками проведеного аудиту.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)