ГоловнаНовини ЖКГТранспортДорожній трафік столиці чекають зміни

Дорожній трафік столиці чекають зміни

Проблема дорожнього трафіку у Києві стане актуальною наступного року. Столична влада обіцяє запровадити європейську систему управління дорожнім рухом у місті.

Прибудинкові території та площі столиці необхідно звільнити від неналежним чином припаркованих машин. Про це заявив заступник голови Київської міської держадміністрації Михайло Костюк, як повідомили «Україні Комунальній» у прес-службі відомства.

Окрім того, він зазначив, що одним із завдань для столичної влади наразі є створення дієвої та ефективної системи управління дорожнім рухом.

«Місто сьогодні потребує створення Єдиного диспетчерського центру управління транспортом столиці», – зазначив Михайло Костюк.

У свою чергу директор КП «Київдорсервіс» Віктор Черній додав, що основним завданням комунального підприємства і його колективу на наступний рік є реалізація проекту, профінансованого ЄБРР, який передбачає встановлення 165 світлофорних об’єктів, які будуть поєднані у єдиній системі управління.

«Це дозволить регулювати трафік у центральній частині міста безпосередньо з Центру управління дорожнім рухом, а не за допомогою працівників Державтоінспекції. Таким чином, столиця України частково наблизиться до європейського рівня управління дорожнім рухом» - зауважив Віктор Черній.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
раніше, у столиці завершився перший етап соціального проекту, завдяки якому було модернізовано й облаштовано 8 аварійних перехресть Києва. Так, було замінено дорожні знаки на новітні із світлоповертаючим покриттям та оновлено розмітку.

 
Коментарі (0)