ГоловнаГоловнеФінансування ЖКГУ ЖКГ приходять європейські кредити

У ЖКГ приходять європейські кредити

ЄБРР інвестує в житлово-комунальне господарство України. Банк вкладе кредитні кошти в реалізацію низки проектів в галузі теплоенергетики, а також інфраструктури.

Європейський банк реконструкції і розвитку має намір виділити 20 млн євро на реалізацію проектів модернізації систем централізованого опалення в Луганську, а також 11 млн євро на реконструкцію доріг та оновлення мережі громадського транспорту у Львові. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на представництво ЄБРР в Україні.

Зокрема, ЄБРР надасть кредит на суму до 20 млн євро Луганському міському комунальному підприємству «Теплокомуненерго» під гарантію міста Луганська. Проект супроводжується інвестиційним грантовим фінансуванням на суму до 5 млн євро з боку Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), найбільшим донором якого є ЄС.
 
Кошти підуть на підвищення енергоефективності, скорочення втрат енергоресурсів, зменшення споживання газу та електроенергії, а також підвищення якості послуг централізованого теплопостачання для майже чверті мільйона луганчан.
 
Що стосується Львова, то пакет фінансування проекту реконструкції доріг та транспортної мережі включає в себе кредит банку на суму до 6 млн євро і паралельний інвестиційний грант Міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини на суму до 5 млн євро.
 
«Мета цього фінансування - забезпечити подальші інвестиції в транспортну інфраструктуру Львова і приділити основну увагу трамвайній мережі», - повідомили в представництві. 
 
Як зазначається, проект передбачає збільшення трамвайного маршруту № 4, який зв'яже основний житловий масив Сихів, в якому проживають 150 тис. львів'ян, з центром міста.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на сьогодні в Україні ініційовані кілька проектів, які реалізовуються спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку. Зокрема, українські енергоефективні проекти отримали грошову схвалення від ЄБРР. На їх реалізацію планується направити 100 млн дол. Крім того, впровадження нових інвестиційних проектів ведеться у галузі ЖКГ.
 
Коментарі (0)