ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДоступне житло приходить до львів'ян

Доступне житло приходить до львів'ян

На Львівщині реалізовуються державні житлові програми. Зокрема, за регіональною програмою будівництва доступного житла в області виділено майже три десятка квартир.

На Львівщині діє 8 програм будівництва доступного житла. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської облдержажміністарції.
 
За словами начальника управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Володимира Лавріна, за регіональною програмою будівництва доступного житла у Львівській області вже отримано 29 квартир.

«До кінця року отримати житло за цією програмою повинні 40 осіб. Ця програма працює шляхом здешевлення вартості житла на 30% за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів», – поінформував Володимир Лаврін.

Окрім того, як зазначив пан Лаврін, за програмою здешевлення іпотечних кредитів до кінця року в області отримають житло близько 100-150 осіб.

Нагадаємо, з початку поточного року 477 родин придбали житло за підтримки  держави.  На ці цілі Державна іпотечна установа спрямувала понад 108 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, ринок іпотечного кредитування в Україні переживає важкі часи. У поточному році обсяг нових кредитів на придбання нерухомості суттєво зменшився у порівнянні з показниками 2011-2012 років.

 
Коментарі (0)