ГоловнаНовини ЖКГБудівництво«Доступне житло» у Харкові захопило нові території

«Доступне житло» у Харкові захопило нові території

У Харкові під будівництво за державними житловими програмами запропонували нові майданчики.

Сім нових майданчиків запропонували в Харкові для будівництва за програмою «Доступне житло». Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

За словами начальника управління містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайла Рабиновича, найбільший майданчик розташований в районі Роганського житлового масиву і вимагає значного фінансування та часу на забудову. Крім того, кілька майданчиків знаходяться по вул. Луї Пастера, де планують побудувати не лише житлові будинки, але і об'єкти інфраструктури. Також велика територія забудови - на виїзді з Харкова, на вул. Дача. Будуватимуть на вул. Клочківській, на Олексіївці, Салтівці, а також в районі Песков, за центром «Радмір-Експохол».

Усі майданчики облаштують інженерними комунікаціями за бюджетні кошти, а будинки будуть будувати в будь-яких цінових категоріях.

Як зазначив Михайло Рабинович, у 2012 році за програмою «Доступне житло» уклали 72 угоди на будівництво 77 квартир, що на 21 квартиру більше, ніж у 2011 році. «Якщо на початку люди з побоюванням ставилися до програми, то потім активізувалися. Це дозволило збільшити темпи будівництва і зацікавленість забудовників. Ми бачимо, що і кількість бажаючих, і кількість придбаних квартир за цією програмою зростає щороку», - зазначив архітектор.

За словами Михайла Рабиновича, по другій держпрограмі - здешевлення іпотечних кредитів - вже уклали 77 кредитних договорів, причому на компенсацію відсотків вже сплачено 350 тис.грн. Всього в рамках цієї програми, що почалася в 2012 році, було освоєно 15,6 млн грн.

 
Коментарі (1)
Александр
01 Лютого 2013 p. 12:05
В советские времена каждый уважающий себя директор завода ежегодно раздавал своим работникам сотни квартир бесплатно.