ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДоступного житла пропонують більше ніж треба

Доступного житла пропонують більше ніж треба

Вперше за весь час реалізації програми здешевлення іпотеки пропозиція житла перевищила попит

Вперше за весь час реалізації програми здешевлення іпотеки пропозиція житла перевищила попит.

Про це У.К. повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Як зазначається у повідомленні, за минулий робочий тиждень (23 – 27 липня) кількість громадян, що бажають взяти участь у програмі здешевленої іпотеки, збільшилася на 465. Тепер здешевленим кредитом мають намір скористатися 9613 громадян.

У програмі зростає кількість житлових будинків – за минулий тиждень їх додалося 33, а також квартир, яких тепер пропонується на 1475 більше. Усього ж у програмі забезпечення доступним житлом беруть участь 221 будинок, у яких громадянам пропонується 9733 квартири.

«До минулого тижня основною причиною повільної видачі кредитів була затримка з акредитацією банками забудовників, а також об’єктів, які пропонуються до участі в програмі. Проте у середу голова Ощадного банку поінформував Мінрегіон про остаточне врегулювання цього питання. Запроваджено новий злагоджений механізм акредитації, результативність якого має бути значно вищою», – повідомив виконуючий обов’язки Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

За його словами, над врегулюванням цього питання довелося напружено попрацювати експертам Мінрегіону та банків. Центральна влада та найбільші фінустанови на своєму рівні активно усувають всі можливі перешкоди для реалізації програми здешевленої іпотеки. Натомість у ряді регіонів роботу по реалізації соціальної ініціативи Президента назвати організованою важко.

«У 10 областях не укладено жодного договору та не видано жодного кредиту.  Це є прямим наслідком рівня організації виконання програми на місцях. На минулому тижні більшість кредитів були видані у регіонах, які й так активно включилися в реалізацію соціальної ініціативи Президента», – наголосив пан Аліпов, коментуючи тижневі показники здешевлення іпотеки.

 
Коментарі (1)
Андрій Осадчий1
30 Липня 2012 p. 09:40
Ну да...чиновники отчитываются...ставят галочки...а тем временем законопроект № 10557 Закону України про реалізацію соціальних ініціатив Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів, который предусматривает финансирование программы и в послевыборные года до сих пор готовится на подпись...с 5 июля...пешком идет наверное с грушевского до банковой