ГоловнаВибір редакціїЖитлоДоступному житлу шукають альтернативу

Доступному житлу шукають альтернативу

Державним житловим програмам можуть знайти альтернативу. Забудовники розмірковують над створенням власних механізмів для поліпшення житлових умов на пільговій основі.

В Україні можливе запровадження альтернативних державним програмам механізмів забезпечення населення житлом. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння житловому будівництву.

«В умовах вкрай непростої ситуації, яка склалася останніми місяцями в Україні, коли кардинально скорочується фінансування державних житлових програм, будівельні компанії – учасники таких програм шукають шляхи, які можуть допомогти громадянам придбати власне житло. Ми підтримуємо подібні ініціативи забудовників», - зазначив голова Фонду Леонід Рисухін.

За його словами, деякі компанії вже розробили кілька механізмів, які б дещо спрощували для населення купівлю власного житла.

«В непростий для країни період в першу чергу треба піклуватись про громадян, зробити так, щоби всі їх питання вирішувались у звичайному порядку та не перетворювались на нездолану проблему. Саме тому Держмолодьжитло активізує свою роботу з Конфедерацією будівельників України, з Федерацією роботодавців України щодо запровадження альтернативних, у тому числі власних житлових програм, спрямованих на те, щоби якомога більше українців втілили в життя мрію про власну оселю», - наголосив Леонід Рисухін.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд кардинально скоротив фінансування державних житлових програм пільгового кредитування молоді та доступного житла.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)