ГоловнаНовини ЖКГЖитло«Доступному житлу» викроїли кошти

«Доступному житлу» викроїли кошти

Уряд переглянув своє попереднє рішення щодо повного скорочення фінансування програми "Доступне житло" і направив на її реалізацію понад 10 млн грн.

Кабінет Міністрів передбачив 10,1 млн грн на програму доступного житла, відповідно до якої громадянам надається держпідтримка у вигляді 30% нормативної вартості житла. Про це йдеться в розпорядженні Уряду «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на 2014 рік» від 23 квітня 2014 р. №397-р.

Відповідно до урядового розпорядження у загальному фонді держбюджету буде здійснено перерозподіл видатків у сумі понад 10,1 млн грн шляхом зменшення обсягу видатків споживання за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів та встановлення видатків розвитку за програмою надання держпідтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

Також Уряд доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства погодити відповідний перерозподіл видатків держбюджету з комітетом Верховної Ради з питань бюджету.

Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін зазначив, що спрямовуючи вказані кошти на програму доступного житла, Уряд вживає заходи щодо організації поступового виконання зобов’язань за договорами, укладеними наприкінці 2013 року в рамках цієї програми.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд кардинально скоротив фінансування державних житлових програм пільгового кредитування молоді та доступного житла.

 
Коментарі (0)